louhostelu

Mökäöljyperäisiä leikkisyyksiä ja sanontoja.

105 Pa
SI-järjestelmän paineissa on alettu LOUHOSTA kutsua 105 Pa:ksi. Menettely on hyvä ja kannatettava. Myös muoto KÄMMENESOSA­MEGA­NEWTON­PER­NELIÖ­METRI on TAVALLAAN suositeltavuuden rajoissa.
AAMIAINEN ON PÄIVÄN TÄRKEIN OLUT

Tärkeä ravinto-opillinen ohje puettuna ikäänkuinnillisesti sanonnan muotoon. Sanonnan epäillään olevan peräisin arveluttavista opiskelijapiireistä, mutta voinee sitä silti sentään käyttää.

Mallina kohtalaisen monipuolinen aamiainen, jollainen on tärkeä aloitus varsinkin työpäivälle

ABRAKADARRA
Erityisen taikurimainen NÄKÖKULMAONGELMA tai jopa TOIMENPIDEKIELTO.
ABSOLUTISTINEN NOLLAPISTE
Kappaleen sihnetilan sanotaan olevan ABSOLUTISTISESSA NOLLAPISTEESSÄ, kun se ei sisällä lainkaan ALKOAINEITA. Tilanne on onneksi teoreetillinen, eikä sitä luonnossa tavata.
ABSURDINTTI
Aavistuksen järjetön louhikeittotyyppi.
Aika kone

YLE kertoo ministerin kertoneen seuraavaa:

- - ravintolat voivat olla auki kello 23 saakka, anniskelu on mahdollista kello 22 asti. Ravintolat voivat aueta aamulla kello kuusi, anniskelu puolestaan voidaan aloittaa yhdeksältä.
Toimenpiteistö on kannatettava: 9—22 pitäisi riittää työpäivän pituudeksi vaativallekin työhenkilölle, vasitenkin jos malttaa huolehtia esitoimenpiteistä.

Jotain kuitenkin puuttuu:

  • Jokaisessa pöydässä pitäisi olla kestopakattu voileipä.
  • Alkoholiannoksia ei saa omin avuin siirtää pöydästä toiseen.
  • Naisten pääsyä louhokselle ilman miesseuraa tulee ilvoksua laajasti ja tyypillisesti kieltää.
  • Miesoletettujen toimihenkilöiden kaulassa tulee olla jotain, joka edes muistuttaa kravattia.
Näin on aikamatka valmis.

AIKA ON VIINAA
LAPANEN, joka tyhjentävästi osoittaa sen tosion, että LOUHOSTAUTUMISTA ei pidä lykätä enää hetkeäkään, koska tunnetusti anniskeluyritykset sulkevat ovensa ja siten lakkaavat tarjoilun ENNEN PITKÄÄ.
AKBAARIO
1. läpinäkyvällä materiaalilla, tyypillisesti lasilla, ympäröity LOUHOS. 2. LOUHIKEITOLLA täytetty, tyypillisesti suurehko läpinäkyvä astia. Oli tarkoite kumpi tahansa, löytyy AKBAARION sisältä KÄSIN tavallisesti ns. kännikaloja TÖISSÄNSÄ PITUUTTA HYPPÄÄMÄSSÄ.
ALKOAINE
LOUHOKSEN l. SIHNEEN perusrakennusaine. ALKOAINEITA ovat mm. GEPARDI, VISKI ja CALJADOS. Suuri osa ALKOAINEISTA on kätevästi lueteltu alkoaineiden jaksollisessa järjestelmässä.
ALKOAINE HANKALAA,
Eikä ole.
ALKOISVAIKUTUS
Alkoholistisen taloustieteen peruskäsinteitä. ALKOISVAIKUTUKSIA tunnetaan ainakin kahtalaisia: positiivisia ja negatiivisia. Ensin mainituista tärkeimpiä lienevät SIHNE ja PÖRRIÄINEN, jälkimmäisista taasen ainoahko tunnettu on NÄKÖKULMAONGELMA.
ALKORYTMI
Melkein kuin algoritmi, mutta paljon parempi; kyseessä on nimittäin 1-tyiskohtainen kuvaus tai ohje siitä, miten louhostelu suoritetaan.
APOSTROFIN KYYTIPOIKA
Kesken APOSTROFINKYYDIN nautittu HAPAN.
Australiassa havaittu näkökulmaongelmaa
Queenslandissa, Australiassa on omistettu jonkinlainen taajama koistiselle:

Darran lievitystä ja näkökulmaongelmauutisia saa krapulakeskuksesta:


Näytä suurempi kartta

BAARIKADI
Ravitsemusliikkeenomainen kulkueste tai taistelurakennelma.
BAKKANAPAKETTU
Rajun PITYYSHYPYN l. KOLMILOIKKAILUN toinen, LEIKKISÄMPI nimi; käytetään useimmiten monikollisessa muodossaan BAKKANAPAKETUT.
BARTITUURI
Kaljarallinuotisto. BARTITUURIN valmistus on tyypillisesti louhoskartturin vastuulla.
BESSERBISSER
Paremminlouhostelijaa kutsutaan tällaisella nimellä eräällä ulkomaankielellä. Nimitystä käytetään usein aavistuksen sarkastiseen sävyyn puhuttaessa henkilöstä, joka kuvittelee osaavansa louhostella paremmin kuin muut ja joka saattaa syyllistyä jopa muiden neuvomiseen asiassa.
BOLŠEVISKI
Suuri annos viskityyppistä HAPANTA.
CALJADOS
Calvados-tyyppisen väkijuoman ja GEPARDINin sekoitus, ns. jaloNEULONEN.
CALJENTE
Españalaistyyppinen kuuma PISNES.
CETERIS BARIBUS
Muiden baariutuessa. CETERIS BARIBUS ‑oletus tehdään tavallisesti hyvin katkerana: jos LAPASEN hinta nousee, muut ihmiset juovat enemmän NEULOSTA, CETERIS BARIBUS. Ks. myös CETERIS PARITUS.
DARZAN
Vapinoiden kuningas.
DOKAIINI
Nestemäinen alkoloidi, jota tyypillisesti nautitaan sisäisesti sihneytymistarkoituksessa erinäisissä LOUHOSurheilullisissa LAPAHTUMISSA.
DON’T WORRY, IT’S TAX FREE
Tällä NAAMANVÄÄNTELIJÄTÄR­peräisellä lausahduksella voi lohdutella läheisiään, jotka ovat huolissaan LAPAUTTEEN asettajan SIHNEEN määrästä tahi laadusta.
Eduskunta sulkee alemman louhoksensa
Eduskunta paljastaa, että sen alla käynnissä ollut louhinta alkaa tulla valmiiksi. Työt eivät onneksi lakkaa heti, vaan jatkuvat sentään vähäisinä täydennyslouhintoina vuoden 2012 kesään asti. Näiden korjaussarjojen väitetään kuitenkin olevan tärinää aiheuttamattomia ja niiden vieläpä sujuvan vähin meluhaitoin — eikä niitä sitä paitsi edes suoriteta ihan joka päivä.
EHKÄISEVÄ PÄIHDETYÖ
Kakki päihdetyö on luonteeltaan vähintäänkin NÄKÖ­KUL­MA­ON­GEL­MAA ehkäisevää, ja onkin yleensä luonteva käyttää EH­KÄI­SE­VÄN PÄIH­DE­TYÖN ytimekkäämpää nimeä työ. On huo­mi­oi­tava sellainen erikoinen seikka, että paradoksaalillisesti EHKÄISEVÄ PÄIHDETYÖ saattaa ääritapauksissa pikemminkin aiheuttaa — kuin niinkään ehkäistä — TOIMENPIDEKIELTOJA.
EI SE O SAMPPANJA
TAVALLAAN kuin EI SE O SAMA, mutta tarkkarajaisempi — tätä interjektiota käytetään tyypillisesti vain SIHNEEN rakennusaineiden laatuun kohdistuvissa kriittisissä arvioissa.
EI SPARTA PAHOILLE KASVA, TURPALOUHEET JOUTAVILLE
Arvoituksellinen, aavistuksen lakonihtava sanonta; tiettävästi LOUHEET, turpa‑ tai ei‑, eivät kenellekään itsekseen kasva, vaan niiden hankkimiseksi pitää tehdä TÖITÄ.
EL CÁPSLOCKICO
EL CÁPSLOCKIKO (suom. CAPSLOKIKKO) on mikä tahansa JALAN­KÄSIN­KORI­PULLO-ottelu, jossa pelaa yksi tai enemmän joukkuetta tai 1‑löä — kunhan se tehdään KOVAA.
ENSIN TYÖ, SITTEN MYÖ
Joko ① raisun ruratiivinen käänteisen väistämis­velvollisuuden ilmaisu tai sitten ② kesken­eräinen, vain puolittain ruratiivinen lausunto, jolla yritetään vakuuttaa, että jotkut ("myö" on pronominin 'me' eräs ruratiivimuoto) olisivat töiden jälkeen vielä tilai­suudessa ryhtyä muihinkin toimenpiteisiin; LAUSUNENTO on sillä lailla ideo­inter­teksuaalinen, että vaiheeseenhan muut toimet yleensä töiden tiimellyksessä jäävät — aivan kuten käsillä oleva ilmoituskin.
ETÄTYÖ
Etäisyyden päästä suoritettu LOUHINTAakti. ETÄTYÖ muistuttaa usein KOTITYÖTÄ sikäli että se usein suoritetaan kotoa KÄSIN.
FUROR GINTONICUS
1. Gintonicien raivo; tällä tarkoitetaan erään ulkomaan alueella vaikuttaneen heimon taipuvaisuutta keskimääräistä aavistuksenomaisempaan raivoisuuteen. 2. Gin tonic ‑tyyppistä ALKOAINETTA nauttimalla hankittu raivo.
GEPARDI
Ns. Ⅲ:een veroluokkaan kuuluva PISNESHOOFFEN. KHAINUULAISET puhunevat pikemminkin "KEPARRISTA".
GININEN HETKI
Temporaalipartikkeli, johon sopii gin-tyyppisen etanolivalmisteen nautinta tai hetki, jolloin sanottua valmistetta nautitaan, sopi tai ei.
GREPPIMEHU
UNIX-tyyppisistä järjestelmistä poikkeuksetta löytyvän apuohjelman avulla mukaan saatettu t. hankittu mehu. Greppaas mulle vähän omenamehua! Hiilihapotettu GREPPIMEHU on olennainen osa Gin Short Drink‑ klassikkosihneytintä.
HAPAN, KEITTO, MÖKÄÖLJY
Etyylialkoholipitoisten juomahyödykkeiden hellittelynimiä — sellaisia riittää kyllälti; RAKKAASSA LAPASESSA ON MONTA SORMEA.
HIKI LAISKAN JUODESSA, VAAN EI TÖITÄ TEHDESSÄ
Tämäkin sanonta todistaa lähinnä ns. kansanviisauksien LEIKKISYYDESTÄ: jos laiska kerran on töissä, niin hikihän siinä tulee.
HULLU PALJON TYÖTÄ TEKEE…
VIISAS PÄÄSEE VÄHEMMÄLLÄ, väittää tämä kansanviisaus. Usein, ellei useimmiten tällaiset vanhan kansan tiedonkiteytymät ovat vaikeasti tulkittavia — jopa mielettömiä —, mutta käsillä olevan perimätietolapasen merkitys on varsin selvä: henkilö kumaroittaa itsensä vähemmällä työllä käyttämällä PITUUSHYPYSSÄÄN välineenä väkevää hyödykettä esim. GEPARDIN asemesta.
HULLUNKURISET PERSEET
Reippaan KOLMILOIKAN LEIKKISÄ jälkitila eli runsas SIHNE.
HUMALANPALVELUS
Ks. LOUHOS.
HUONEKALUVIINA
Eräs alkoaineryhmä, jonka tunnetuin tuote lienee Pöytäviina. HUONEKALUVIINOJEN joukko kuuluu yläkategoriaan ESINEVIINAT.
HUUTELUAINE
HAPAN.
HYPÄTÄ KOLMILOIKKAA
HYPÄTÄ PITUUTTA oikein reippaasti t. kolmesti.
HYPÄTÄ LYHYYTTÄ
HYPÄTÄ PITUUTTA aivan vähän vain.
HYPÄTÄ PITUUTTA
Kuluttaa (runsaasti) alkoholituotteita sisäisesti KÄSIN. PITUUSHYPPY suoritetaan usein SIHNEytymistarkoituksessa.
ILOINEN PERSETAPAHTUMA
HULLUNKURISET PERSEET -LAPAHTUMAT ovat lähes poikkeuksetta suuren ilon aiheita; tämä fraasi on siis TAVALLAAN vähän pleonastinen, mutta silti erittäin käyttökelpoinen.
ilosta, viinasta ja teeskentelystä
Ilo, viina, teeskentely. Mitä muuta saisi olla? EIKUN LUVE
INNEBRANDY
Ruotsiksi sisällä nautittu Brandy-tyyppinen väkijuoma. Suomeksi puhutaan yleensä SALIBRANDYSTÄ tai BRÄHLYSTÄ.
IRON‑IA
vanh. SALA-ⅣA eli piiloteltu itseisNEULONEN (neljännen veroluokan oluen vahvuinen olut, jota ei siis tarvitse enää NEULOSTAA).
JÄLKIVIINA ON JÄLKIVIISASTEN JUOMA
VIINAN sanotaan usein olevan VIISASTEN KIVI tai - KERHO. Tässä käsillä KÄSIN oleva sanonta vaikuttaa pintapuoleltaan leikkistetyltä muunnelmalta eräästä tunnetusta sanonnasta, jolla yritetään välittää tietoa alkoholin viisastavasta vaikutuksesta. Tämä pintapuolinen vaikutelma on täsmälleen oikea.
JALLUSINAATIO
Jaloviina-merkkistä MÖKÄÖLJYÄ nauttimalla aikaansaatu havaintoharha.
JOTOS
Se, missä ollaan, kun ryhdytään LOUHOSTELUN toimeen. Jaahas, ollaankos sitä oltu jossain JOTOKSELLA? Tarkoitetusta (ja tässä ilmeisesti paheksutusta) toimesta voidaan kompaktisti käyttää myös verbiä JOTOSTELLA.
JUUBAJOKI
Erittäin suuri määrä SIHNEyttävää elintarvikehyödykettä.
KALJAASI
Kuin FAGOTAASI, mutta suoritetaan PISNESHOOFFENIA LOUHOSTELLEN.
KALJABALIIKKI
Olutta nauttimalla mukaansaatettu äläkkä, kahakka tahi muu vastaava LAPANEN.
KALJADOS
1. Ihmisoikeusrikkomus, kieltäytyminen kaljan tarjoilusta ("Denial of Service of kalja"). Ykköstyypin ns. toisen kertaluokan KALJADOSISTA syytetään joskus HALLITUSTA. Endogeeninen K. puolestaan johtuu usein NÄKÖKULMAONGELMASTA t. muusta TOIMENPIDEKIELLOSTA. 2. Kaljapäissään tai kaljan avulla suoritettu DOS‑tyyppinen hyökkäys. KALJADDOS kuten edellä, mutta hajautetusti. Sanetta käytettäessä on visusti varottava sen sekaannutusta CALJADOSIIN.
KALJAKUKKO
Perinteikäs khainuulainen ruokalaji. Puhtaimmat ilmentymät KALJAKUKOSTA ovat konstituutioltaan KÄSIN usein varsin nestemäisiä. LENTÄVÄ KALJAKUKKO: ballistinen LASIVILLAPAITA
KALJAPAIMEN
Villin lännen ikoni, toimihenkilö, jonka vastuullisena tehtävänä on paimentaa PISNESHOOFFENIT s.e. ne eivät karkaile.
KALJAPUIKKO
PISNESTÄ leivittäen valmistettu alkoaineannos. KALJAPUIKOT ovat varsin harvinaista herkkua, arvatenkin valmistustavan vaikeuden tähden.
KALJASTUSKORTTI
Valtiollisen, kunnallisen tai muun viranomaisen tai epäviranomaisen myöntämä lupaa KALJASTAA jossain. KALJASTAMISELLA tarkoitetaan joko PISNESHOFENIN hankintatoimenpiteistöä tai GEPARDIN LOUHOSTELUA eli KOLMOSLOIKKAA.
KALJENTERI
Louhoksistaan on hyvä pitää kirjaa, ennen kaikkea ennalta KÄSIN. KALJENTERI on juuri tähän tarkoitukseen varattu suunnittelu- ja kirjanpitoväline. JOULUKALJENTERI on joulunajan louhosteluun erityisesti suunniteltu KALJENTERI; sen kehotusten mukaan suoritettua louhaisua sopii kutsua LUUKUTUKSEKSI. KALJENTERIN ludensiivimuotona esiintyy usein KALJENDER.
KÄNNÄNTAI
Sunnuntai on (useimmille) tunnetusti paras louhostelupäivä, koska ① sunnuntaisin ei kenelläkään ole muutakaan tekemistä; ② koko päivä on käytettävissä pituushyppyyn; ③ ns. tavanomaista työviikkoa (ei työ‑) harrastavalla seuraavana päivänä mahdollisesti nautittavaksi asettuva näkökulmaongelma voidaan kärsiä työnantajan (ei työnantajan) ajalla. Bonus‑etuna mainitaan vielä ④ se seikka, että sunnuntaisin ei alan liikkeissä tyypillisesti ole runsaita määriä alan noviiseja haittaamassa toimenpiteitä. Niinpä ehdotetaan sunnuntain kutsumista uudissanalla KÄNNÄNTAI. Sanaa sopii käyttää myös jostain muusta päivästä, joka omassa kalenterissa on samankaltaisessa asemassa, esim. epätyypillisen työrytmin (ei työ‑) ansiosta. Ottakaa tekin siis TILAISUUDESTA BAARIN, ja sisällyttäkää PISNESSUUNNITELMAANNE KÄNNÄNTAINEN BARTITUURI.
KÄSI MAASSA MAAN TAVALLA
Sanonta: LOUHINTA on kulttuurisista syistä KÄSIN syytä suorittaa paikallisia käytänteitä noudattaen.
KÄSINTYÖ
KÄSIN tehtävä TYÖ.
KEITTOKIRJA
LEIKKISÄNSUTJAKKA viittaus VÄRISILMÄLIIKKEEN hinnastoon.
KEPUCCINO
1. GEPARDIannos. 2. Täydellisen ja pohjattoman epärehellinen kahvityyppi. Nimitys on TAVALLAAN ulkomaankielinen.
KEUSTINEN
NÄKÖKULMAONGELMA; äännetään koistinen.
KOISTINEN
PISNESHOOFFENIN tms. etanolipitoisen hyödykkeen runsaan nauttimisen (PITUUSHYPYN) epämiellyttävänä koettu jälkitila.
KORKEAKÄNNITYS
Kuvasarjasarja, jossa julkaistiin louhosteluaiheisia monikuvakertomuksia. Sarja on valitettavasti jo lakkautettu. Aikanaan teososia mainostettiin motolla ISKEE KUIN MILJOONA TUOPPIA.
KOTITYÖT
Kotona tehtävät TYÖT, "kalsarikännit".
Kuka usein liittyy seuraan pituushypyn jälkeen?
LAPAUTA VASTAUS
KULTAINEN LEIKKAUS
KULTAINEN LEIKKAUS, kätevämmältä nimeltään φ, on MÖKÄÖLJY-laimennusmenettelyssä ("blandaus") käytetty esteetillisesti erityisen viehättävä lienten suhde:
½(1 + √5) osaa laimennetta, 1 osa hyötykuormaa
Tämän suhteen voi saavuttaa myös ns. fibonaccillisena juomasarjana, jossa hörpätään vuorotellen varsinaista ja tyhjää määrät:
1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, jne.
Täten menetellen äärettömännen ja sitä seuraavan annoksen suhde on juuri edellä sanottu; ts. tämä moniloikka­menettelytapa johtaa edellä kuvattuun esteetillisyyden multihuipentumaan ikäänkuinnillisesti raja-arvona. Lisäetuna, sikäli kun HUUTELUAINEEN laimentamista ylipäänsä voi mielekkäänä pitää, voinee nähdä sekoitussuhteen aavistuksenomaisen saatanallisuuden. Kultaistakin parempana moni pitää ns. YLIKULTAISTA LEIKKAUSTA:
1 osa heikennintä ja ½(1 + √5) osaa DOKAIINIA
Ja kakkein paras on tietenkin ns. PLATINALEIKKAUS, josta monet leikkisöitsijät käyttävät nimitystä PARAHULTAINEN LEIKKAUS:
½(1 + √5) osaa mökäöljyä
Eivätkä leikkaukset tähän lopu: KELTAISTA LEIKKAUSTA sovellettaessa sekoitussuhteella ei katsota olevan juuri merkitystä, kunhan lopputulos kellertää; ULKOKULTAINEN LEIKKAUS taas johtaa ainesosien häveliääseen suhteeseen lopputuotteessa. KALTAINEN LEIKKAUS on samanlainen jonkin toisen leikkauksen kanssa, kun taas MULTAINEN LEIKKAUS jätetään mieluiten suorittamatta. MALTAISELLA LEIKKAUKSELLA tarkoitetaan yleensä GEPARDIN leikkaamista ikään kuin ylöspäin l. NEULOSTAMISTA. ILTAINEN LEIKKAUS suoritetaan pimeyden turvin. ARVOVALTAISEN LEIKKAUKSEN suhteita ei pidä käydä kiistämään. ITSEVALTAINEN LEIKKAUS tehdään muita huomioimatta; KANSANVALTAINEN taasen päinvastoin enemmistön mielen mukaan; VÄKIVALTAINEN LEIKKAUS on yleensä rikos. KOLTIAINEN LEIKKAUS taasen on karmea yhdyssanarikos, eikä tarkoita yhtään mitään.
KUSTANNUSPISTE, SORVIN ÄÄRI
LEIKKISÄ viittaus työpaikkaan.
KUSTANNUSPISTE‑ERKANEMA
TÖISTÄ poistuminen.
LAISKA TÖITÄÄN LUETTELEE
On paheksuttavaa rehvastella runsailla louhostöillään.
LAITAMYÖTÄINEN, SIH[I]NE, TAKATUUPPARI, KUMARA, NOTKEE
LOUHIMISELLA mukaansaatettu lievän etanolimyrkytyksen tila, jossa yleinen epäkoherenttius vallitsee.
LAPAKSET
Españalaisperäinen, tyypillisesti LOUHOKSEN yhteydessä tarjottu ruoka.
LAPASTÖROIDA
LAPASTÖROINTI on ranskalaisen KEEMIKON ja mikrobiologin Louis La Pasteurin kehittämä menetelmä, jossa elin­tar­vik­keen MATALAOKSENTEISUUTTA parannetaan tuhoamalla mah­dol­li­set NÄKÖKULMAONGELMAA aiheuttavat mikrobit rumentamalla. Tyypillisin lapastöroitava tuote on hapan. Myös monia PIS­NES­HOOF­FE­NE­I­TA lapastöroidaan. Lapastörointi pidentää tuot­teen louhosteluaikaa merkittävällisesti.
LAPERITIIVI
LAPERITIIVI on ennen ateriaa, hampaidenpesua tai LAPASTA nautittava alkoholijuoma. Oikeastaan LAPERITIIVIN voi nauttia ennen mitä tahansa tointa — tai sellaisen asemesta. LAPERITIIVIN ajatellaan lisäävän LAPASTUShalua, tai sitten ainakin SIHNETTÄ. Tyypillisiä LAPERITIIVIjuomia ovat NEULONEN, CALJADOS, PISNES tai oikeastaan mikä tahansa HAPAN.
LASIVILLAPAITA, SISÄINEN VILLAPAITA
Pullo väkevästi etanolipitoista elintarviketta, ns. viinaa.
LISÄÄ SILMIÄ, VIINAT EI LIIKU
Ensikuulemalta eriskummalliselta näyttävä leiskahdus, jonka hienovireinen merkitys auennee huonommin sen traditionaalisesta muodosta LISÄÄ VIINAA, SILMÄT LIIKKUU.
LOUHAS
Iltapäiväateria, usein nestemäinen konstituutioltaan.
LOUHE
LOUHINNAN lopputulos eli SIHNE. LOUHIESSA syntyy myös LOUHOSJÄTETTÄ, mutta se on TAVALLAAN vähän eri juttu.
LOUHIA, LOUHOSTELLA
HYPÄTÄ PITUUTTA. Ks. myös teknillisiä korkealisätietoja.
LOUHIKEITTO
LOUHIKEITTO ei ole Louhen valmistama eikä edes LOUHEESSA t. LOUHEESTA tehty, vaan on pikemminkin louhittavaksi tarkoitettu elintarvikelaji.
LOUHOS
LOUHINNAN akti tai sen suorituspaikka, jälkimmäisessä tarkoitteessa usein kaupallisen yrityksen tarkoitukseen varaama tila, ns. ravintola t. LOUHIMO. Ravintolan ns. terassia voi leikkisyyspäissään kutsua AVOLOUHOKSEKSI. Myös TERDE on käyttökelpoinen sane mainittuun tarkoitteeseen. Käyttöesimerkki: Kylläpäs siitä LEIMAHTI melkeä LOUHOS.
Louhos-areena
Savolaiset ne osaavat: ovat omistaneet kokonaisen "areenan" louhostelulle; väittävät tosin sen olevan korkeakulttuuriseen käyttöön tarkoitetun, mutta kyllähän savolaiset tiedetään. Päivitys: näyttää siltä, että Louhosareenalle ei löytynytkään Savossa riittävän korkeakulttuurillista käyttöä — ehkäpä savolaiset nyt älyävät ottaa sen louhoksellisempaan käyttöön.
louhos-wc-diskurssi
Johdatus toimenbidé-diskurssi-etiketin perusteiden alkeisiin. EIKUN LUVE
MAKSA KURNII
VIINANPUUTOSTAUDIN esioire. Mikäli MAKSA KURNII, on syytä viipymättä ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin.
MATALAOKSENTEINEN
Huonosti LATONGIKSI muuttuva yleensä etanolipitoinen hyödyke.
MIKSEI JEPPE JUO?
RÄYHÄNTURVAJOUKKOIHIN kuuluvan henkilön vähäiseksi arvioitua LOUHIMISTA sopii kummastella täten KÄSIN.
Missä kulkuesteessä voi hypätä pituutta?
LAPAUTA VASTAUS
MITÄ ETANOLILLA EI VOI KORJATA ON LOPULLISESTI RIKKI
MieteLAUSUNENTO.
Mitä käytetään pituushypyssä, jotta sihne tuntuisi pehmeämmältä?
LAPAUTA VASTAUS
Mitä ne tekeili louhoksen lapatustiloissa?
LAPAUTA VASTAUS
Mitä savannieläintä kaadetaan louhoksella?
LAPAUTA VASTAUS
Mitä viina on viisaille?
LAPAUTA VASTAUS
Miten taikuri loitsuu Koistisen katoamistempun?
LAPAUTA VASTAUS
Mitkä joet sopivat huonosti kalastukseen?
LAPAUTA VASTAUS
NÄKÖKULMAONGELMA
KOISTINEN.
NEULONEN
Itse NEULOSTETTU GEPARDItyyppinen PISNESHOOFFEN. NEULOSTUS LAPAUTETAAN tavoitteessa hankkia käyttöönsä A-vahvuista PISNESHOOFFENIA halvemmalla kuin LOUHIMO on valmis sitä myymään. NEULOSEN LAPAUTUS tapahtuu mieluiten LOUHOKSEN LAPATUStiloissa, ns. WC:ssä. Hienompaan LOUHOSTELUun, ks. CALJADOS. NEULONEN on myös suomalainen tv-kanava.
NEULOSTESEULOSTE
NEULOSTAMISEN lopputulosta koskeva SEULOSTE.
NYT JUODAAN ASIAT HALKI!
Lausunnon antaja pyrkii tuomaan julki, että on olemassa seikkoja, jotka tulee viipymättä huomioida ja on olemassa keino kohdassa mainitun tavoitteen saavuttamiseksi.
Oikea louhos
Ken onkaan nimennyt polvijärviläisen louhoksensa Huvilouhokseksi, on ansainnut vähintään kunniamaininnan ellei useita.
OLUTTA JA MENYYTÄ
Jo käsiteltyihin asioihin viitataan LEIKKISÄSTI täten. Myös varianttia "MENNEEN KESÄN LUMIA" sopii käyttää.
OTTAA TILAISUUDESTA BAARIN
Tarttua LOUHOStilaisuuteen.
OTTOARVONTA
LOUHIMISTA koskeva ARVONTA.
pankkitoimihenkilön metamorfoosit
Hölmöjä sananväännöksiä pankkitoimihenkilöllisestä teemasta. EIKUN LUVE
PASCALOITUMINEN
Viisi kertaluokkaa tavanomaista pienempi PAARIUTUMINEN. Kyseessä on PAARIUTUMISEN perusyksikkö, joka säälittävän kokonsa vuoksi on tavanomaisissa yhteyksissä melko epäkäytännöllinen. 100 KILOPASCALOITUMISTA vastaa yhtä PAARIUTUMISTA, MEGAPASCALOITUMINEN KÄMMENTÄ.
PAUKKUPAKKANEN
On niin kylmä, että on aivan pakko HYPÄTÄ PITUUTTA.
PERSEENKYRÖT OLALLE
Jossakin KHAINUUN osavaltiossa suoritettu perinpohjainen LOUHOS.
PERSEET EDELLÄ PUIHIN
Ensin hankitaan HULLUNKURISET PERSEET, ja sitten seikat menevät puihin.
PERSEPÄIVÄHOITO
HULLUNKURISET PERSEET hoidetaan päiväsaikaan.
PERSEYTYÄ
1. Istuutua. 2. Muuttua perspuoleksi. 3. Hankkiutua SIHNEeseen.
PISNES
1. Hoidettava asia; huomioitava seikka; liiketoimi, ruraalistamalla johdettu angloamerikan sanasta business biznis. 2. PISNESHOOFFEN lyhyemmin ja tehokkaammin. Saneen kaksoismerkitys mahdollistaa kielellisesti erittäin tiiviin tai nokkelan epämääräisen louhostautumis­suunnittelun: Tars PISNESTÄÄ. Lähden kaupungille hoitamaan PISNEKSIÄ. Olutta koskeva liiketoimi: PISNESPISNES.
PISNESHOOFFEN
Olut mitä LEIKKISIMMIN.
PISNESSUUNNITELMA
1. LOUHOStautumisaie. 2. ASIOINTIsuunnitelma. Ks. myös PISNES.
PÖRRIÄINEN
SIHNE. PÖRRIÄISIÄ tunnetaan monenmoisia:
  • VUODENAIKAPÖRRIÄISET KEVÄT‑, KESÄ‑, SYYS‑, ja TALVIPÖRRIÄINEN sekä
  • niiden erikoistapaukset TERMINEN KEVÄTPÖRRIÄINEN ym.
  • VIIKONPÄIVÄPÖRRIÄISET: MAANANTAI‑, TIISTAI‑, jne. ‑PÖRRIÄINEN.
  • VUOROKAUDENAIKAPÖRRIÄISET: AAMIAIS‑, LOUHAS ja ILTAPÖRRIÄINEN.
  • TEEMAPÖRRIÄISET: DUUNI‑, LOMA‑, VIHER‑ ja SAUNAPÖRRIÄINEN.
PÖRRIÄISEKSI sopii kutsua myös toimihenkilöä, joka on PÖRRIÄISEN hankkimistoimessa.
PÖYTÄVIINATENNIS
Tennistä korkeampitasoinen ja pienempimuotoinen pöytä-, maila- ja pullopeli.
PRIMA FACIE
Klassillis-ulkomaankielisella termillä yritetään usein tarkoittaa suomeksi jokseenkin ensi silmäyksellä. Kuten tavallista on, tätäkin sanetta käytetään eri disipliineissä ties missä käsillä olevan asian hämärtämiseksi tarpeen olevissa merkityksissä. Luontevin jokseenkin kirjaimellinen käännös ja miellyttävä tarkoite on kuitenkin ENSILÄRVIT — tai vähän juhlavammin NEITSYTTYÖMATKA.
PUBINOINTI
PUBINOINTI ei tarkoita piirin induktanssin lisäämistä käämin avulla, vaan tavallisesti sillä viitataan jonkun paariuttamiseen. PUBINOIKAAMME itsemme kiireen vilkkaa. LOUHOKSEN ns. "sisään­heittäjää" kutsutaan usein PUBINOITSIJAKSI. Harvinaisehko toinenkin merkitys saneella on: sillä saatetaan joissain tapauksissa tarkoittaa jonkin tilan (huoneiston tms.) muuttamista LOUHOKSEKSI. [Jokin laiva] ei ole enää liikenteessä; se PUBINOITIIN aikapäiviä sitten, mikä on tietysti hyvä juttu.
RÄYHÄNTURVAJOUKOT
Ns. juhlintaan osallistuva hanketoimihenkilöstö.
RYHMÄTYÖTILA

RYHMÄTYÖTILA on perin LEIKKISÄ synonyymi LOUHOKSELLE.

SEIKKAHEDELMÄSOPPA
Seikoista ja hedelmistä rakenneltu keitto, joka yleensä nautitaan jälkiruoaksi.
SEIKKAMETELISOPPA
Seikoista ja melusta aikaan saatu KEITTO t. sen nauttimisella mukaansaatettu SIHNEinen joukkosekavuus, jonka kestäessä pyritään huomioimaan seikkoja, tyypillisesti melko äänekkäästi.
SEIVÄSHYPPY
Vertikaalisuuntainen apuvälineistetty PITUUSHYPPY. SEIVÄSHYPPY usein johtaa SEIPÄISIIN, kuten useimmiten tavoitteena onkin.
SELVÄ π
Irrationaaliluku l. järjettömyysluku, joka ei ole ehtinyt LOUHOKSELLE. Ei tule sekaannuttaa SELVÄÄN PYYHYN, joka puolestaan on lintu, ja yhtä lailla valitettavasti SIHNEETÖN.
SIISTI SISÄTYÖ
Mikäli suinkin mahdollista, on TYÖT tehtävä sisätiloissa, mm. AVOLOUHOKSIA vältellen.
SILTA YLI SYNKÄN BIRRAN
Runollinen äänitaireluoma, jonka sanottaja lupailee kuulijalle rakentavansa tälle keinot ylikäydä PISNES. Iskelmä on ns. käännöstyyppinen; sen alkukielinen nimi on Brigde Over a Troubled Business. On outoa — ja samalla kovin taireellista  — lupailla sellaista, mitä tuskin kukaan haluaa suorittaa: siis päästä yli PISNESHOOFFENISTA.
SILTA YLI SYNKÄN DARRAN
Runollinen äänitaireluoma, jonka sanoittaja lupailee kuulijalle rakentavansa tälle keinot ylikäydä KOISTINEN. Iskelmä on ns. käännöstyyppinen; sen alkukielinen nimi on hankalahkosti laulettava Brigde Over a Troubled Problem of a Point of View. Laulussa mainostettu silta rakennetaan useimmiten ALKOAINEISTA.
SITÄ ON VEDETTY MUUTAKIN KUIN JOHTOPÄÄTÖKSIÄ
Moittivansävyinen arvostelma, jolla arvioidaan muun henkilön kuin ns. itsen viimeaikaista päihteidenkäyttöä.
SŒRNAISEKASTIKE
Ludens. HAPAN.
SOSÉVIINI

Prosessoimatonta soséviiniä

Mikä tahansa ns. viinityyppinen MÖKÄÖLJY, jota nautitaan runsaasti sihneytymis­tarkoituksessa, ts. sanoen mikä tahansa ns. viinityyppinen MÖKÄÖLJY.

SURKEAN PAIKAN LEIRI

Muistuttaa ns. korkean paikan leiriä, mutta on tavallaan tai toisellaan huonompi. Tällaisille leireille joudutaan usein työnantajan painostuksesta käsin.

Joukko työntekijöitä ja/tai toimihenkilöitä pakotettuna surkean paikan leirille, joka on sattumalta samalla melko korkea

SYÖTINLASKENTA
PITUUSHYPYN toimen aloitusakti. Kun ensimmäinen PISNESHOOFFEN on oraalisesti konsumoitu, on SYÖTTI LASKETTU.
SYY- JA SÖRKKÄTAUTI
Vähän tunnettu oireyhtymä, joka uhkaa SŒRNAISEKASTIKKEEN suurkuluttajia.
TAIDEPAUKKU
Erityisen taireellinen annos hapanta.
TENUJOKI
JUUBAJOEN sivujoki.
TESLAAMO
Rakennus, rakennelma, laitteisto tai edellisten yhdelmä, jossa t. jolla ihminen neroksi jalostetaan tahi magneettivoita tihennetään. Erikoisesti VIINANTESLAAMOSSA valmistetaan t. nautitaan tiheämagneettivoista hapanta — nerokkaasti tai ei.
TISSUN-KISSUN
Louhostellen. Ollaan ihan TISSUN‑KISSUN. HISSUN‑TISSUN: vähäisesti louhostellen. TISSUN‑TISSUN: reippaasti louhostellen.
TOIMENPIDEKIELTO
Laadultaan hyvin vakava NÄKÖKULMAONGELMA ja siitä johtuva kykenemättömyys ns. tuottavaan toimintaan. Olen tänään TOIMENPIDEKIELLOSSA eilisen LOUHOKSEN jäljiltä.
TÖISSÄ
LOUHOSTELUN toimessa. LOUHIMOA käy kutsuminen TYÖPAIKAKSI tai SORVIN ÄÄREKSI, mikäli tavoitteeksi on asetettu LAPASEN humoristisuus, mikä asiaintila valitettavan usein vallitsee.
TUHANNEN JA YHDEN TYÖN TÄRINÄT

Tuhannesta ja yhdestä työstä seurannee melkeä näkökulmaongelma.

TUHANNEN JA YHDEN TYÖN TARINAT
Kuuluisa kertomuskokoelma, jossa tarinoidaan juuri ja juuri yli tuhannesta LOUHOKSESTA; on siinä TÖITÄ riittänyt.
TYÖNANTAJA
Se, joka antaa TYÖT, eli tarjoaa LOUHOKSEN.
TYÖRIITA
Työn tuoksinassa aloitettu kina. TYÖRIIDAT johtavat joskus JOUKKOTAPPELUIHIN.
VÄÄRIN SAMMUTTU
On suoritettu YLILOUHOSTELU, saavutettu YLISIHNE ja ollaan sikäli oikeaoppisesti pois jatkotoimista. Suoritus on siis lopputulokseltaan riittävän huono, mutta se on silti tehty jotenkin väärin.
VAPPUNAAMARIT
Tänään ja/tai huomenna suoritettujen pituus­hyppy­toimen­piteiden seuraamustilaa, SIHNETTÄ, on ÄLTIÖMÄISEN LEIKKISÄÄ kutsua VAPPUNAAMARIKSI t. VAPPUNAAMAREIKSI. VAPPUNAAMARIT on toki aivan soveliasta hankkia muuhunkin vuodenaikaan, vaikkapa JUSSINA.
VÄRISILMÄLIIKE
Erit. ns. "nuorison" suosima LEIKKISÄNSUTJAKKA viittaus valtion omistamaan viinan vähittäismyyntiLAPASEEN.
VAUHDITON PITUUSHYPPY
Leppoisa PITUUSHYPYN toimi stagnaation tilassa.
VEDÄ VARTALO KAARELLE
Huvipuistoperäinen kehotus ryhtyä PITUUSHYPYN toimeen.
VIINA ON VIISASTEN KERHO
Jokseenkin KÄSINtämätön kansanviisaus, joka kaikesta huolimatta on hyvinkin LEIKKISÄ, koska siinä mainitaan viina.
VIINA ON VIISASTEN KIVI
Erään alkemistisen teorian loppupäätelmä. MÖKÄÖLJY on siis se mystis-majesteettinen aine, joka muuttaa metalleja kullaksi ja joka saattaa tehdä henkilöstä jopa kuolemattoman. HAPPAMAN vaatimattomampia, mutta tärkeitä vaikutuksia ovat mm. vitsi- ja kielitaidon paraneminen sekä läsnäolevan seurueen kyvykkyyden ja ulkonäön laadun selvä parannus.
V.S.O.P.
Vähänks Se On Pähé, konjakkien ja joidenkin muiden väkijuomien laadun ilmaisemiseen käytetty lyhenne. On yllättävää, että lyhenne on poimittu suomalaisesta teinipuhunnoksesta, mutta niin se vain on.