seikka: asia

asiasanasto
Suositeltavia seikkaperäisiä sanoja ja niiden selvennöksiä. EIKUN LUVE
26. peelokuuta 2010 · artikkelit, seikkaoppi
ei lapautteita
HUOMIOKAPITULI
HUOMIOKAPITULI on SEIKKALAISKATOLISEN KIRKON hallinnollinen toimielin, jonka tehtäviin kuuluu monenmoinen asiointi sekä seikkojen huomiointi.
26. banaaliskuuta 2010 · lapaset, seikkaoppi
ei lapautteita
PISNES
1. Hoidettava asia; huomioitava seikka; liiketoimi, ruraalistamalla johdettu angloamerikan sanasta business biznis. 2. PISNESHOOFFEN lyhyemmin ja tehokkaammin. Saneen kaksoismerkitys mahdollistaa kielellisesti erittäin tiiviin tai nokkelan epämääräisen louhostautumis­suunnittelun: Tars PISNESTÄÄ. Lähden kaupungille hoitamaan PISNEKSIÄ. Olutta koskeva liiketoimi: PISNESPISNES.
7. banaaliskuuta 2010 · lapaset, louhostelu, seikkaoppi
ei lapautteita
SEIKANAJAJA
ASIANAJAJA, joka on keskittynyt seikkatyyppisiin asioihin.
4. tampiokuuta 2010 · lapaset, seikkaoppi
ei lapautteita
ASIANAJAJA
1. Henkilö, jonka pääasiallinen tehtävä on kuljettajan ominaisuudessa ohjastaa asiaa t. asioita. 2. Asioita metsästävä henkilö.
4. tampiokuuta 2010 · lapaset, seikkaoppi
ei lapautteita
KÄSINTE
1. KÄSIN, jonka perään on lisätty tavu TE. 2. Ajattelun t. ajattelemattomuuden luoma abstrakti t. konkreettinen hahmo; seikalle tai asialle ominaisten t. epäominaisten piirteiden kokonaisuus t. vajanto.
2. tampiokuuta 2010 · lapaset
ei lapautteita
LAPATIA
Seikk. käsinpitämättömyyden tila. Sana on peräisin eräästä ulkomaasta, ja sen alkuperäinen kirjoitusilmiasu on jotakuinkin tällainen: λαπάθεια. Sanotussa ulkomaassa vaikuttanut eräs ajatussuuntaus käsitti LAPATIAn henkilölle tavoitelluksi tilaksi; sellaiseksi jossa oman vaikutusvallan ulkopuolelle jäävät seikat pyritään tieten jättämään huomioimatta — pyritään toisin sanoen kohtaamaan G-seikkojen olemassaolo tyynin mielin.
30. yolukuuta 2009 · lapaset, seikkaoppi
ei lapautteita
SOIKEUSVALTIOPERIAATE
Valtio-opillinen periaate, jonka mukaan viranomaisella on lupa tehdä päätöksiä vain SOIKEISTA asioista ja huomioida vain SOIKEITA seikkoja. Periaatteen käytännön toteutukset ovat jääneet melko harvinaisiksi, mikä selittynee periaatteen LEIKKISYYDELLÄ.
11. yolukuuta 2009 · lapaset, valtio-oppi
ei lapautteita
ASIOIDA
Valmistaa t. suorittaa asia t. asioita. ASIOINTI on usein luonteeltaan t. se usein johtaa seikkojen huomioimiseen. Verbi on geneerisyytensä perusteella erittäin suositeltava kaikkeen käyttöön.
10. yolukuuta 2009 · lapaset, seikkaoppi
ei lapautteita
seikkojen huomioimisen epätäydellisyyslause
Seikkojen huomioimisen rajat. EIKUN LUVE
15. mallaskuuta 2009 · artikkelit, seikkaoppi
ei lapautteita
asioista ja seikkojen huomioimisesta
Asiaseikkojen perussanasto ja joitakin käyttöjä sekä suosituksia. EIKUN LUVE
5. mallaskuuta 2009 · artikkelit, seikkaoppi
ei lapautteita
TOIMII KUIN JUNAN VESSA
Asiat, joita saa käyttää vain junan kulkiessa ja toimivat vain, kun säiliö ei ole täynnä, TOIMIVAT KUIN JUNAN VESSA. On huomattava, että jotkut yrittävät tällä määreellä kuvata asioita, jotka toimivat hyvin tai käyttötarkoituksensa mukaan; kyseessä on valitettava erehdys, joka täten korjataan.
16. peelokuuta 2004 · lapaset
ei lapautteita
EI SE SIITÄ
Asiat ovat huonolla tolalla eikä ole nähtävissä muutosta parempaan päin; mitkään VEHKEET eivät varsinaisesti ole HYVÄT, eikä seikkojen huomioiminen tuota jatkossakaan toivottuja tuloksia.
1. tampiokuuta 2004 · lapaset
ei lapautteita